MENÜ

 | «| Cég | Tree Man Door | Kapcsolat | Telefon | e-mail | Térkép |  | Fel | Le |» |


Tree Man Door Asztalos ipari vállalkozás: http://treemandoor.ewk.hu/

Tree Man Door

TreeManDoorLogoTervezett nyílászáróit és bútorait a Tree Man Door megvalósítja!
  TreeManDoorLogo

http://treemandoor.ewk.hu/ oldalon található a Tree Man Door összes fő tevékenységeivel kapcsolatos dolgok, tárgyak, eszközök és elemek bemutatása. Minden olyan dolog amely munka és dolgok értékesítésével vagy bemutatásával kapcsolatos.

Forrás: http://treemandoor.ewk.hu/ 

   kezdő oldal Kezdő oldal    Asztalosmunka | Munkáink | Nyílászáró | Ajtó | Ablak | - Útazás | Kapcsolat  
 treemandoor oldalak, cikkek, jelleme;

 Tree Man Door Asztalosipari Vállalkozás foglakozási területei

 

 

  

 Tree Man Door bannerek

TreeManDoorLogo  TreeManDoorLogo  TreeManDoorLogo   Tree Man Door Asztalos ipari vállalkozás: http://treemandoor.ewk.hu/ 

  

 
«  »    

 További elérések»; 

 |  artenter| YouTube | Fordító | Magyar | ewk.hu | treemandoor.hupont.hu |  Blog  |  g+ | lap.hu  | Indulópont | G oog  | Facebook | Dia |   

Forrás; http://treemandoor.ewk.hu/ 

Menü
Tree Man Door Tel; 06302914002
 treemandoor@freemail.hu
Tree Man Door   Utolsó frissítés  2016. 10. 20. napján volt. -  Tree Man Door   Következő frissítés ideje:  14 na
 

Képujság;

 

  tree man door hírdetés

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  ...................................

 

                   ajtó, ablak, bútor, korlát, lépcső, asztalos munka          ajtó          TreeManDoorLogo        ajtó

 

 

 

 

   megállapodás  állás  Tree Man Door bemutatkozása      Kapcsolat - telefon 


Menű; Vállalkozói szerződés, Megrendlés feltétel, Megrendelést illető megállapodás, Tree Man Door vállalkozás joga, Copirikht, Használati feltétételek, 


Tree Man Door Vállalkozói szerződés!

 


 

(megrendelésekre vonatkozóan a vállalkozó és a megrendelő között.)

A Tree Man Door szerződési feltételei bármikor változhatnak. A változásokról ezen az oldalon (http://treemandoor.ewk.hu/vallalkozasi-szerzodes), vagy a nyomtatott formában a Tree Man Door által kibocsájtott szerződésben értesülhet! 

A Tree Man Door által készített, készítetett, vagy tervezett, terveztetett, - gyártott, beépítettet, beépítetett tárgyak eszközök, munkák, JOGVÉDELEM alá esik!
Ide tartoznak a;
-           Személyiséghez fűződő jogok. (személyre és személyiségi jogokhoz kapcsolódók), -  Szellemi termék jog (Tervezés, összeállítási módok, stb), -  Iparjog, -  Gazdasági jogok, - Munkajog, -  Stb 
Minden olyan személy, aki illegálisan; értékesíti, gyalázza, rongálja, használja saját, vagy más harmadik személy javára, vagy bármi módon bitorolja. Jogvédelem sérelmét követi el! (Ide tartozik, mindazok személyek is akik, teljesen vagy egészében a felsorolt termékekre költségeit nem, vagy csak részben fizették, fizetik meg!
 

Ezen oldal megnyitásával, olvasásával, vagy bárminemű használatával, hozzájárul és elfogadja az összes felhasználási, alkalmazási és egyéb Tree Man Door feltételeket, és elfogadja a feltűntetett megállapodásokat, szerződéseket! Amennyiben a feltételeket nem kívánja elfogadja, úgy kérjük az oldalt ne használja és ne éljen a megrendelési jogával sem! Megértésűket köszönjük! 


 


Az oldalon található cikkek a szerződés alapjai. Fő feltételei; 1995 óta érvényesek és ezek tudatában végezzük feladatainkat! 2014-től, az egyes pontjaiban, a kiegészített szerződési feltételek érvényesek, a feltételek visszavonásáig!


Vállalkozói szerződés a megrendelőre vonatkozóan!

Nyomtatványszám;TMD 0060

Szerződés!

 

1.   Szerződés alapjai;

I. Kiket kötelez ;

Megrendelőt: árajánlat vagy módosítása, szerződés betartása, szerződés szerinti ellenérték, rendben való készpénz átadásról a (szerződő személyt vagy megrendelő megbízóját). (E szerződés 3.-ja szerint)!

Gyártót, Kivitelezőt: teljes vagy szerződés szerinti részben ellenérték, termék vagy munka átadásáról a szerződő (céget, megbízott munkatárasait) személyt. (E szerződés 3.-ja szerint)!

II. Kiket biztosít?

Megrendelőt: árajánlat vagy módosítása, szerződés szerinti ellenérték, termék vagy munka átvételéről a szerződő személyt. A munka, az árajánlat - szerződés és elszámolás folyamán.  vagy ezen kívül eső személyes vagy bármilyen találkozás esetén mindenféle emberjog megilleti a gyártót és a megbízottját. Gyártót, Kivitelezőt: teljes ellenérték, termék vagy munka értékének (készpénz-átutalás) átvételéről a szerződő (céget, munkatárasait) személyt, megbízottját.

1.(a) A tájékozatlanság senkit nem mentesít a szerződésben foglaltak alól!

1.(b) A gyártó kellően tájékoztatottnak veheti a megrendelőt, ha a szerződéskötéskor nem kellően érdeklődik vagy nem megfelelően tájékoztatja a gyártót az igényeiről. A gyártó mindenféle ebből számozó költséget és következményt a megrendelőre hárítja, esetenként ebből származó plusz költségeket egyaránt! A gyártó mindenkori alaptájékoztatást ad a megrendelő részére, szóban, árajánlattal, vagy szerződéssel!

2. - Szerződések és nyomtatványok kiállításának jogosultsága;

- Ehhez a bármely formájú megrendelés és ehhez a témakörhöz való megállapodási nyomtatványt, valamint megállapodást és szerződést csak a gyártó állíthatja ki. A megrendelő által kibocsátott megrendeléssel való szerződést vagy megállapodást a gyártó nem fogadja el, azok feltételeit nem biztosítja, ez iránt munkákat, megrendeléseket nem vállal!

2.(a)  A szerződés érvényesülésének feltételei:

- Határozott érdeklődés, felkérés a tárgy árajánlatának elkészítéséhez, pontos meghatározás, formai körülírás a jellegéről ( a megrendelő által).

- Felmérés a kivitelező által, a gyártó nem kötelezhető a megrendelő bármilyen igényeinek felderítésére, ha azt a megrendelő nem közli időben. Árajánlat készítés (minimum 1 nap). Sürgetett árajánlat elkészítésénél nem garantáljuk a pontos végleges ár kidolgozását, vagyis az árajánlattól a gyártó eltérhet

- Feljegyzett anyagok, darabszámok, időpontok, minőségi műveletek szerinti felsorolás (kivitelező által). De mindezeket, ha nem köti ki a megrendelő vagy közös egyezség nem születik, akkor egy általános anyagok feljegyzés és azok anyagai szerepelnek! Ezek nem jelentenek minőségi romlást

- Árajánlat tájékoztatás, átadás (kivitelező által), ár kidolgozás az adott munkára szól, pontos kidolgozása időt igényel.

- Árajánlat, szerződés elfogadása lehet szerződéskötéssel, aláírással, előleggel stb..

- A szerződési forma mindkét fél által bizonyított megállapodásnak minősül.

2.(b).- Mi minősül Szerződés beteljesedésének:A két fél közötti ellenérték átadása a szerződésben foglaltak vagy azok módosításai szerint.

- Szerződés a következő szolgáltatásokat védi; megrendelés, gyártás, anyag állomány összeállítását, leszállítását, kiszállás, kiszállítás, gyártás idejének túl hosszú indokolatlan kinyújtását, Jogalap nélküli gazdagodás, szándékos károkozás, baleset okozása, egyéb!

2.(c).   Szerződés megjegyzés:   Csak az árajánlatnak megfelelő terméket, munkát végezzük el, egyéb variációknál plusz költség jelentkezik, felár a megrendelőt terheli. Így újabb felmérést igényel! Szerződéssel még egyéb hozzá tartozó, de árajánlatban nem szereplő munkákra is. Abban az esetben szintén, ha az árajánlat szerinti a megrendelő számára nem a legmegfelelőbb formát, tárgyat, egyebet kért, a szerződést elfogadta, és újat kér helyette. Vagy kettőnél több árajánlatot kér adott jellegű tárgyra (az árajánlat készítést ez esetben meg kell fizetni a gyártó részére)! Pontatlan, szóban elhangzott árajánlatra garanciát nem adunk! 50.000 Ft feletti árajánlat készítéshez szükséges, kiszállásos felmérés min. 5000 ft. Telephelyről kiszállításra kerülő munkát közvetlen szállítás előtt, de legkésőbb szállításkor teljes összegében visszatartás nélkül ki kell fizetni!

 

3.  Fizetési mód? Munka ellenértéke a készpénz! A munka elvégzése után azonnal meg kell fizetni, az árajánlat szerint kézpénzben az ügyintézőnél vagy erre a célra a gyártó által felhatalmazott személy részére. Halasztás, hitel lehetőség nincs! Más esetben a megrendelő beleegyezését adja azonnali vagy a bármely időpontban a munka vagy termék visszabontására és elszállítására a gyártó által! Még akkor is, ha a megrendelő előleget adott a munka elvégzésére!

 Mindezek idő alatta gyártó részére szabadközlekedést biztosít a megrendelő az ingatlanjába vagy karhatalom segítségével érvényesíthető!

3.(a). Rezsi órabérről! (példaként kell érteni)

A megrendelőnek nem lehet ennek elbírálásába, meghatározásába beleszólása. Ennek meghatározása a gyakorlattól, tapasztalattól, gépektől, és az általános ártapasztalattól függ, de inkább szakmai kérdés, melyet kizárólag a gyártó, kivitelező határozhat meg.  Általában a munkák többségére nem jellemző a rezsi órabér kiírása, mivel az elvégzett munka és az anyagok, valamint egyebek teljes költsége határozza meg. Amennyiben a munkát mégis órabér szerint számolnák el, akkor a rezsi órabért legkevesebb 5000ft / órában /, némely gépek kapacitása elérheti

pl; akár a 30 000ft / óradíjat is, (ennek részletezéseibe, hogy miért ennyi vagy annyi bizonyos rezsi költségek ennek részletezéseibe a gyártó nem kíván nyilatkozni) . Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy összeessen 1óra eltöltött munkaidő után 30 000 forintot kelljen a megrendelőnek kifizetni. De az lehetséges, hogy 1 óra eltöltött beszerelési munkaidő és a termék költsége 60 000 Ft. ezt a tételből nem engedünk és nem tesszük vita témává , (nem érdemes belemenni további feltételezésekbe) (megálapíttás munkafűggő egyéni számítás előzi meg) ez alatt munkát nem vállalunk! Megértésüket köszönjük! Egyéb esetben a gyártó (E szerződés 3.-ja szerint) járhat el. Figyelembe kell venni e szerződés 11.-ját

3.(b). Gyártó milyen költségeket számolhat fel árajánlaton felvezetett költségeken kívül

- Felmérési költség

- Árajánlat készítési költség, regisztrálási költség

- Anyagbeszerzési költség

- Anyagköltség

- Munkadíj

- Útiköltség; üzemanyag, kiszállási, szállítási költség. Kiszállás mennyiségétől függ

- Levél és telefon költség

- Regisztrálási költségek

- Tárolási költség

- Egyéb költség. (bármely olyan költség, mely a gyártót közvetlen vagy közvetve és annak környezetét, gyártót, egyéb hozzátartozó személyt, vagyont, céget károsítana, megrendelőt vagy általa felhatalmazott személyt gazdagítana! Mivel ezek az árak jó része egyénre szabottak lehetnek, ezért ezek nem biztos, hogy az árajánlatra árajánlat készítéskor felkerülnek. Ha a felsoroltak közül előzőleg nem történt egyezség és a munkát elvégezni másképp nem lehet, akkor is a megrendelőnek ezeket ki kell fizetni a gyártó részére. Egyéb esetben a gyártó (E szerződés 3.-ja szerint) járhat el. Peren kívüli normál esetű elszámoláskor a gyártó munkadíj és anyagköltség, kiszállási költség kivételével egyéb költségektől eltekinthet de nem kötelezhető!

3/1. Mindaddig a gyártó a teljes szerződött munkát egészében tulajdonaként kezelheti, míg a megrendelő a teljes költséget ki nem fizeti a gyártó részére és azt igazolni  nem tudja!

3/2. Fizetési időpontok, részletei;

Munkára  felvehető 1 szeri előleg és részletezett előlegek is! Az árajánlaton szerepelt összegek  egyszeri megrendelésnek és nem egy munkának minősülnek. Indok

 Pl.( egy elkészíttet ajtónak. Ez egy termék költség. van egy költsége elszámolási forma szerint a megrendelő köteles az ellenértéket megfizetni e szerződés 3. pontja szerint

3/3. Fizetési időpontok és sorrend;

Szállítások előtt meg kell fizetni;

- Munka felvételekor munka megkezdése előtt előlegezés anyagra és gyártott elem munkadíjára 50%

- Műhelyből való kiszállítás esetén meg kell fizetni a műhelyben elvégzett munka és az elszállítandó anyag előlegezett összeg és a 100% közötti különbséget.

- Műhelyből gyártó által szállított, vagy szállítatott termék- anyag, anyagok, szállítási költség! 100%-át

- Helyszíni szállításitási költség 50%-át

- Beszerelési költség 50%-át

- Egyéb munkák esetén, kiszállási költség 100%

- Ha van, Botében helyszíni munkák 50 %

Beszerelés után meg kell fizetni;

Mindenkori fent maradt költségek különbözetét, árajánlaton vagy szerződésen szerepelt teljes 100%-ot normál elszámolás esetén, ami elmaradt

Bontási költség 100% - ból. Beszerelési költség 100% ból ered.

I.  A gyártó az árajánlat árától plusz költséggel eltérhet, a (munkára és a termékekre egyaránt vonatkoznak) végső leszámolás esetében, ha; Árajálaton megegyezésben, szerződésben megfeleltektől gyártás befejezéséig a megrendelő igénye megváltozik!

II. A gyártó késedelmes fizetés esetén kötbért számolhat fel! (E szerződés 8.-ja szerint)

III. Más esetű elszámolási formát nem áll módunkban elszámolni

 

 

4.  Nem adunk zálogba,  kölcsönt, se bérbe  gépet, szerszámot,  fizetőeszközt, egyebet és nem fogadunk el elszámoláskor késedelmes fizetési haladék kikötését.

5.  Gyártási határidő: a kivitelező fenntartja a jogot a szerződésben szerepelt időpont változtatására, mely esetén 40 nappal is növelhető. Ez esetben a megrendelőnek úgy kell a határidő kiszabását kérnie, hogy a gyártó elkészített munka határidején kívül legkevesebb 40 napos túlcsúszás esetén is beleférjen a szállítási határidőbe! Amennyiben ezt nem kéri a megrendelő, automatikusan meghatározott határidőhöz képest 40 napos csuszással számolni kell, ez alatt a gyártónak  ködbér kötelezettsége nincs!

6.   A megrendelőnek biztosítania kell a kivitelező - gyártó részére:

A megrendelőnek kötelessége a baleset – testi épség és vagyon megőrzés, munkafolyamat zavartalansága érdekében megtenni a következőket!  A megrendelőnek kötelessége a felvállaltatott munkának elvégzésében maximálisan közreműködni, elősegíteni a gyártó, kivitelező munkáját!

  Ennek hiányossága végett gondatlanságból elkövetett vagyon eltulajdonítatását, gondatlanságból elkövetett élet és egészég minőség rongálása, gondatlanságból elkövetett közvetett vagy közvetlen szándékos baleset okozása, okoztatása címén, megrendelő teljes felelősséggel felel a felmerülő kárért, kártérítés is polgárperes utón visszamenőleg kamatosan megtérítés köteles a gyártó vagy a kárt szenvedő részére, valamint ezekért teljes felelősséggel fellel,a mgrendelő!

6.(a) Baleset és kár megelőzés érdekében. A helyszíni munkáknál a zavartalan, vitamentes, nyugalmas munkavégzést, heves nyugtalanító magaviselet elkerülését! 8 éven aluli gyermek, nem beszámítható személyek, házi kedvencek távoltartását, kutyák megkötését, elzárását, munka zárásáig viszonylag mérsékelt kép vagy hanganyagok ez idő alatt lévő munkaterületen teljes elzárását (tv, rádió, beszélgetés, játék,  bármilyen figyelemelterelő tevékenység, stb.). Közlekedési és munkaterület megközelítését, biztonságos hozzáférést. A szerződésben foglaltakat. A munkaterületeken, a munkavégző személyen kívül tilos tartózkodni és balesetveszélyes! Megfelelő időtartamot a munka elvégzéséhez! Ha nem tesz eleget a munka elvégzéséhez szükséges terület hozzáféréséhez, a gyártó (e szerződés 3. pontja) szerint járhat el. a munkát befejezettnek tekinti, megrendelőnek kötbér követelésére nincsen lehetősége. A gyártó (e szerződés 8., 12., 14. pontja) szerint járhat el

6.(b) Előleg biztosítását a megrendelőnek biztosítania kell akár több részletben a gyártó részére! Előleget csak az árajánlatra felvezetve lehet adni és átvenni vagy a gyártó által az erre a célra kijelölt dokumentumra gyártó, vagy megbízottja által lehet feltüntetni.

7.  Garancia max. 1 év az elvégzett munkára!

Árajánlatra 3 hónap. Csak a kivitelező által tervezett, árajánlatos, szerződéses, aláírt, kivitelezett munkára 1 év. Nincs garancia és semmilyenfelelősséget nem vállalunk a megrendelő által tervezett munkára, általa elméretezett tervekre, nem rendeltetésszerűen használt munkára, termékre. Más által végzett munkára, általa beszerzett anyagra, javításaira, vagy a tárgyi munka nincs kifizetve. Egyéb javítási, toldási munkára. Reklamációt nem fogadunk el! Csak a teljes egészében általunk befejezett saját készítésű munkára vállalunk garanciát, ha a megrendelő nem hagy időt akár a határidőn kívül is, a munka befejezésére garanciát nem biztosítunk.

Garancia kezdete; A garancia kezdete a legyártott időtől számítható, ha megrendelő egyéni terméket gyártató és csak ha a  munka teljes beszerelés után fizető képes (ha termék és a munka szétbonthatatlanul teljesen egybe függ)

Ha a kifogásolt hibát kijavítottuk, a megrendelőt tájékoztatjuk, hogy amennyiben a termék szállíthatóvá válik, azt jelezni fogjuk. A megrendelő garantálja, hogy az általa megjelölt és kijavított hibák kiküszöbölése után a terméket-munkát átveszi!

Garancia elbírálása 1 hét, amelyet a gyártó tesz.

8. A kötbér

Napi 5.000 Ft minimum, ha a felek  esetenként nem egyeznek meg másként. Egyéb esetben teljes kártérítést  kérhet a gyártó A munkából kieső haszon esetleg csőd és az összes ez idő alatt kár  és elmaradás esetére címén! Ködbér megfizetésére egyik fél sem kötelezhető, ha már a szerződésben foglaltak megállapodásnak megfelelően betejesedne, vagy olyan ok következik be,  amely magatehetetlen állapotba hozza a felet és így a megrendelés nem fejezhető be!  Ködbér kötelezettséget a gyártó akkor vállal, ha a megrendelő cégszerű határidős munkát teljesít ez miatt kárt szenved! Általános megrendelő esetében a gyártó akkor fizet ködbért, ha munka befejezetlensége miatt a megrendelő olyan kárt szenved, amely más módon nem korrigálható akár a megrendelő vagy a gyártó által sem!

(A gyártó fenntartja jogot és mentesíti a számára kiemelt e szerződés 4., 5., és a 12. a bonja) valamint ezek szerint jár el!

9. Gyártó mikor nem biztosítja és nem kötelezhető szerződéskötésre;

Gyártó nem köt szerződést vagy felbonthatja azt olyan személlyel szemben aki elvárja a gyártótól azt, hogy kimondottan csak az mint egyedüli megrendelő munkájával foglalkozzon.  Főleg egyéb más munkák elvégzése az adott megrendelő részére a munkák befejezéséhez szükségesek! Erre vonatkozó egyéb munka és anyagköltséget a megrendelőnek meg kell fizetni a gyártó részére

Gyártó mikor bonthat fel kötelesség és ködbér nélküli szerződést,

Gyártó és alkalmazottai személyi szabadsága és mozgáskörlete akár szóban vagy testi kényszerrel veszélyeztetett, időbeosztása vagy korlátozása munkájának késleltetése végett! A gyártó és megbízottjai emberjogi joginak megsértése miatt. Ha felmerül a rosszhiszeműség a megrendelő irányából! Ha a gyártót vagy alkalmazottját erőszak, terror vagy lelki terror alá veti a megrendelő, szerződéskötés előtt közben vagy után! A megrendelő által a munka ideje alatt olyan mértékű sietetés történik, hogy akár ez fogalom átcsúszhat zaklatásba, fenyegetésbe, esetleg baleset kiindító pontja lehet! Ha a megrendelő emberi jogokat, sértő kifejezéseket, cselekedeteket tesz vagy bármilyen módon zaklatja a gyártót vagy alkalmazottját. Ha a zaklatás vagy siettetés miatt a gyártó vagy alkalmazottja kárára baleset történik, vagy ha már ennek a helyzetnek az előzménye fent állhat a megrendelő által. Ha a munkavégzés helyének állapota baleset veszélyessé vagy hozzáférhetetlenné válik. Ha a munka körülménye sokkolóvá vagy elvégezhetetlené válik! Azt az előnytelenül kötött szerződést, amely már a megrendelés korai szakaszában vagy gyártás beszerelés után a megrendelő nyereségvágyból bármilyen peres eljárást indokolatlanul rosszhiszeműen fontolgat! E szerződés 12/a pontja szerint egyaránt. Ha a megrendelő szavahihetetlennek látszik, vagy a megrendelő hirtelen olyan anyagi problémába kerül, hogy fizetőképtelennek tűnhet, látszódhat, vagy hangoztatja, ez esetben a gyártó (e szerződés 3. , 6. , 9. pontjai) szerint járhat el.

A megrendelő nem kényszerítheti szóval, zsarolással, egyéb eszközzel a gyártót, vagy alkalmazottját a gyártási, szakmai vagy a cég titkok, leírások, programok és egyéb anyagok megrendelő részére való kiadatására!

 

 - Megrendelőnek figyelembe kell venni a munkák sorrendiségét, melynél nem biztos, hogy a munkák érkező sorrendje dönti el a szállítható határidő megjelölését.

-A gyártó nem biztosítja, hogy a megrendelő munkáját, csak a munkát felvállaló vállalkozó vagy csak a felmérő személy végzi el! Vagy a gyártó igazgatója, tulajdonosa vagy az erre a célra kijelölt egyéb személy a munkát végzendő időben folyamatosan jelen legyen! Tartóztatnia kell magát a megrendelőnek hasonló kifogásaitól!

 

10. Rendelt termékről

Gyártó nem vállalja a felelősséget, ha a;

A megrendelő által megjelölt hibák, a megrendelő által készített terven rejtett tervezési hibákból származnak, amely árajánlat készítésnél nem volt tisztán egyértelmű és átlátható, amely megrendelt terméken kifogás volt.  A megrendelő, ha saját kezű tervezett munkát rendel és azt nem hajlandó átvenni az általa tervezett tervezési hibákkal, akkor lemond az előlegezési összegről és a megrendelt munkáról vagy behajthatóvá, válik. Gyártó nem garantálja a munka átadását, amennyiben a szállítás napjáig a szerződést, árajánlatot és azok dokumentumait oldalanként nem írja alá! Amennyiben határidőn belül a megrendelő megrendeléseit nem szállítja el, ekkor arra a gyártó tárolási költséget számíthat fel, amit legkésőbb szállításkor fizetni kell! A ködbéren kívül mivel a tárolás pluszszolgáltatás. Melynek napi bére m2 –es helyfoglalásban mérve 2000 Ft,  melyet az elszállítás előtt köteles megfizetni, mivel a gyártó hely igényének megfelelően jelentős csökkenés és más munkák tárolását lehetetleníti el! Míg a ködbér más munkák fogadását gátolja és befektetéstől való haszon kiesését biztosítja!

 

11. Milyen nem kalkulált költségek terhelhetik a megrendelőt az árajánlaton kívül;

Felár; A megrendelő hozzávetőleges, vagy szóbeli árajánlatot kér és ez miatt nem hagy időt a megrendelés teljes felméréséhez . Ha a megrendelő nyomtatványon kijelölt határidő előtt sürgeti a gyártott terméket. Ha a megrendelő sürgős munkával, kivitelezéssel keresi meg a gyártót. Ha a megrendelő megegyezésen kívül eltér az árajánlat leírásához, vagy egyéb megállapodáshoz képest!

Tárolási költség; Ha megrendelő megegyezett határidőn belül nem szállítja el és legkésőbb ennek idejében, nem fizeti meg a megrendelt terméket vagy a munka árát!  Melynek napi bére m2 –es helyfoglalásban mérve 2000 Ft

Kisszállás és kiszállítási költség; minden esetben külön szolgáltatásnak minősül,amelyet a munka költség felett meg kell fizetni

Egyéb költség; a megrendelőt minden olyan esetben terheli egyéb kiadás, amikor az általa kívánt munka egyéb költségekkel jár. Pl. (árajánlatban nem kalkulált alkatrészek, egyéb elemek, egyéb munka, egyéb termék, egyéb szolgáltatás, beszerelt munka szétbontatása vagy újra visszaépítetése bármely oknál fogva. ) ennek minősül, hogy ha megrendelő illetéktelen haszonszerzésből, szándékosan vagy nem szándékosan megtéveszti a gyártót a valós előre nem látott munka folyamatát, egyéb munkával megtoldja. De még ez is annak minősíthető, ha megrendelő nyereségvágyból, illetéktelen haszonszerzésből ugyanezzé teszi! Ha a munka folyamata más alkatrészt kíván az árajánlathoz képest bármilyen hibából kifolyólag!

12. Ködbér; Ha a megrendelő nem vagy késve fizeti meg az ellen értéket! (ez esetben a gyártó - kivitelező nem köteles a munkát kiadni, kiszállítani!

Ha a megrendelő sürgeti a munkát és legkésőbb elszállításkor, nem fizeti meg annak ellenértékét vagy, még ha ennek következtében a másik megrendelő határidős munkáját közvetve vagy közvetlenül késlelteti.

Ha a megrendelő bármely hibájából kifolyólag késlelteti a munka átvételét, annak kifizetését.

12./a Ködbér nélküli szerződésbontás a gyártó felől a megrendelő részére az előleget visszafizeti!

Megrendelők megnyugtatása érdekében minden megrendelő, minden munka és azok kivitelezése fontos számunkra tehát számunkra önmagában bármilyen munkát nem áll szándékunkba felmondani, ha csak egyéb események és cselekvés nem történnek, (e szerződés 6., és a 9. pontja szerint egyaránt)! Ha a gyártó a munka folyamán bármilyen balesetnél fogva a munkát elvégezni nem tudja. Súlyos problémák gátolják, vagy akadályozzák a megrendelt termék biztonságos befejezését, Ha a gyártó bármilyen oknál fogva olyan időben visszamondja a megrendelését, hogy azt még más gyártónál határidő közelében legyárthatóvá válik!

12/b Ködbér nélküli szerződésbontás a megrendelő felől és előlegezett díját visszakaphatja, ha a megrendelő vagy hozzátartója időben jelzi ennek szándékát!

Megrendelés időpontjához képest megrendelés után közvetlen 30 percen belül, ha a munka és a befektetési folyamatok még nem kezdődtek el. Ha a befektetés nem indult el, ha a megrendelő és annak hozzátartozói megrendelés ideje alatt betegség vagy egyéb módon magatehetetlen állapotba kerül (amit eljárás kerülés folyamán igazolni kell) Ha a megrendelő a gyártóval szemben olyan méltányos és szavahihető magaviseletet tanúsít, hogy az egyezség megállapodás szerint ködbér menetesítéshez vezet, gyártó a ködbértől eltekint! Ha a megrendelő munkafolyamatok megkezdése előtt anyagi megkárosítás nélkül a gyártó felé jelzi szándékát

13. Ki képviselheti a gyártót!

A cégvezető - Cég által megbízott vállakozó, vagy minden olyan személy, aki a cég, vállakozó által megjelölt cég vagy vállalkozás érdekeit képviseli, élő személy.

14. A megrendelés és munka átvétele;

A megrendelőnek saját érdekében javasoljuk, hogy a szállítás előtt nézze át az átveendő munkát, mivel mennységét, minőségét esztétikai állapotát és annak megfelelése után és csak ez után szállítassa el, vegye át. Amennyiben jelentősen eltér a szerződött terméktől, akkor azt kérem, jelezze a gyártó felé! Amennyiben a megrendelő mondvacsinált dolgok miatt nem hajlandó átvenni a megrendelt terméket, munkát akkor e szerződés 11. pontja és a ködbér bekezdése szerint köteles megfizetni. Amennyiben a megrendelő a munkát úgy veszi át, hogy olyan látszólagos eltérés vélhető fel rajta, amely szakmailag megfelel, vagy a tárgyat képezi azt utólagos reklamáció során dolgot vagy tárgyat a megrendelő kérésére a gyártó – kivitelező nem kötelezhető annak kicserélésére, ha a megrendelő annak megfelelő értékét nem fizette meg és jobb minőséget, egyéb el és áthelyezést kér, így szerezve akár jobb minőségű drágább dolgot magának. Vagy ha azt a munka összeépítéskor a gyártó, szakmai hozzáállásból, szakértelemnek megfelelően bármilyen módon jobbnak ítéli!

14.(a ) Mi minősül munka vagy termék átvételének;

Ha a megrendelőnek lehetősége van, hogy a munkát figyelemmell kísérje, rálátása van a szállításra vagy a szállítandó, szállított munkát meg tudja tekinteni, majd azt nem kifogásolja, jóváhagyja, ez munka, termék átadásának minősül! Ezt a megrendelő nem késleltetheti, mert amint lehetősége nyílik rá, azonnal át kell vennie, meg kell tekintenie, hogy az elszámolást ezzel ne késleltesse! Egyéb esetben a megrendelő késedelembe esik és a gyártó (e szerződés 3., 8., 11.,12. pontjai) szerint járhat el.

 15. Átvétel utáni elszámolási mód:

A gyártó saját elszámolási formája és menete szerint köteles elszámolni, nem kötelezhető más módú elszámolásra vagy az egyik vagy csak a másik elszámolási formára. Az elszámolási forma többféleképp lehetséges!

1.Szóban személyesen.

Legvégső esetekben! 2. Írásos elszámolással levélben - csekkes befizetéssel 3. Írásos felszólítással – csekk vagy folyószámlás átutalással. A gyártó által

- Kiszállításnak van egy költsége.

- Beszerelésnek van egy költsége,

- Amely ajtó helyére, beszerelésre kerül, annak a bontásának is van egy költsége ez négy tétel

 + egyéb tétel

Ezeket, a műveleteket elvégezheti 4 cég vagy 4 munkaerő mindegyik több egyezetéssel pénzbe kerül! De ha ezt egy cég felvállalja, akkor is az ellenértéket meg kell fizetni 4 vagy több db tétel szerint, de az egyeztetett idő művelet közötti időtartam megtakarítható idővel arányos pénz is) 

 

 

16.Osztályozott termékek fogalma!

Magyarországon többféle osztályzatú termékek léteznek pl.:

Osztályon felüli, Anyag minőségében, esztétikában, anyag vastagságában - tartóságában, anyag hibában kifogástalan, vagyis extra minőség, ezek termékek  gyártása horribilis összegek, ezt a minőséget a megrendelőnek külön kérnie kell! Amelyre külön szerződés kiegészítést kell kötni a gyártóval!

1. osztályú termék:  minőségében, esztétikában, anyag vastagságában - tartóságában, anyag hibában jó minőség, ezek termékek gyártása megfizethető de magas – drága összegek, ezt a minőséget a megrendelőnek külön kérnie lehet a megrendelői elmondásból és az árajánlat elfogadása is meghatározhatja!

2. osztályú termék:   minőségében, esztétikában, anyag vastagságában - tartóságában, anyag hibában elfogatható minőség, ezek termékek gyártása megfizethető összegek ezt a minőséget a megrendelőnek külön kérnie lehet a megrendelői elmondásból és az árajánlat elfogadása is meghatározhatja!

3. osztályú termék:   anyag hibában természet által kialakított csomók, és egyéb fahibákkal rendelkező minőség kidolgozásában munka csökkentett felületében elnagyolt funkciójában helytálló, ezek termékek gyártása megfizethető összegek, ezt a minőséget a megrendelőnek külön kérnie lehet a megrendelői elmondásból és az árajánlat elfogadása is  meghatározhatja!

4. osztályú termék:   fa hibákkal rendelkező minőség kidolgozásában jelentősen munka csökkentett felületében elnagyolt funkciójában helytálló, ezek termékek gyártása nagyon olcsó megfizethető összegek, ezt a minőséget a megrendelőnek külön kérnie kell a megrendelői elmondásból és az árajánlat elfogadása is meghatározhatja!

- Funkciónak megfelelő termék, anyag; a termék bármilyen anyagfajból készülhet, pl.: fa, fém, műanyag, stb. meghatározás a megegyezésben szerepelnie kell vagy ha a megrendelő erre nem tér ki,akkor a gyártó  úgy veszi, hogy ezek különbségek tudatában van, ha még sincs tudattában, akkor kérjen erre eső tájékoztatást, mert következményeit a gyártó nem vállalja!

- Az anyag fajtája között minőségi különbségek vannak, faanyagok esetében minőségi és tartóssági különbségek vélhetők fel! Vannak olyan anyagok, amelyeket általánosságban használnak, ha egyéb kikötés nem történik, akkor általánosságban ezeket, az anyagokat használja agyártó. Eziránt a gyártó reklamációt nem fogad el!

17. Tulajdon jog.

Megrendelő vagy megbízottja tulajdona, testi és szellemi épségén kívül törvényben meghatározott ingatlana, ingósága, járuléka, járandósága, szerszámzata, vagyona! A megrendelt termék, ha azt olyan okirattal tudja bizonyítani, amely egyértelművé teszi, hogy a tulajdonába kerül, és azt megfizette a gyártó részére.

Kérem vegyék figyelmebe;

(Számlát vagy egyéb okiratot a gyártó vagy alkalmazottja fizetés nélkül nem állít ki). A számla nem alanyi jogon járó igazolás, hanem; tényleges érték cserének való igazólásra szolgáll. Amenyiben ha hasonlóra mégis igénye lenne azt külön kérnie kell a kivitelezőtől, és csak, árajánlat, egyéb a Tree Man Door által kiállítot igazolás, vagy számla tekinetében átutalási számla kiállítása lehetséges. Amelyet befelyezés előtt átutalásnak meg kell történnie.

Megrendelőnek joga van bármikor a megrendeléstől elállni még a gyártás folyamán is, Az előleget a befektetés után be kell számmolni  ez elvégzett munkába. A kiesést meg kell fizetnie a kivitelező részére.

az addig elvégzett munkát meg kell fizetnie, erről az elállási formáról írásos nyilatkozatot kell tennie. Amennyiben ezt nem teszi meg úgy a gyártó a továbbiakban semmilyen felelősséget nem vállal!

Gyártó vagy megbízottja tulajdona, testi és szellemi épségén kívül törvényben meghatározott ingatlana, ingósága, járuléka, járandósága, szerszámzata, vagyona! A megrendelt munka vagy termék mindaddig, amíg a megrendelő teljes összegében ki nem fizeti és a megrendelő okirattal, azt nem tudja bizonyítani, mindaddig a gyártó (e szerződés 3. pontjai) szerint járhat el.

korai szakaszában vagy gyártás beszerelés után a megrendelő nyereségvágyból bármilyen peres eljárást indokolatlanul rosszhiszeműen fontolgat! E szerződés 12/a pontja szerint egyaránt. Ha a megrendelő szavahihetetlennek látszik, vagy a megrendelő hirtelen olyan anyagi problémába kerül, hogy fizetőképtelennek tűnhet, látszódhat, vagy hangoztatja, ez esetben a gyártó (e szerződés 3. , 6. , 9. pontjai) szerint járhat el.

A megrendelő nem kényszerítheti szóval, zsarolással, egyéb eszközzel a gyártót, vagy alkalmazottját a gyártási, szakmai vagy a cég titkok, leírások, programok és egyéb anyagok, beszerezhetőségekről, megrendelő részére való kiadatására!

 

 

 

 - Megrendelőnek figyelembe kell venni a munkák sorrendiségét, melynél nem biztos, hogy a munkák érkező sorrendje dönti el a szállítható határidő megjelölését.

-A gyártó nem biztosítja, hogy a megrendelő munkáját, csak a munkát felvállaló vállalkozó vagy csak a felmérő személy végzi el! Vagy a gyártó igazgatója, tulajdonosa vagy az erre a célra kijelölt egyéb személy a munkát végzendő időben folyamatosan jelen legyen! Tartóztatnia kell magát a megrendelőnek hasonló kifogásaitól!

 

 

 

Tree Man Door oldalmenü

Asztali nézet